Aura Festin ensimmäiset artistit kiinnitetty – Maailman parhaaksi DJ:ksi valittu Tiësto Suomeen ensi kesänä

Kaupunkifestivaali Aura Fest valtaa Turun Kupittaanpuiston jo 13. kerran 11.-12.8.2023. Ensi kesän pääesiintyjäksi on kiinnitetty palkittu hollantilainen DJ ja tuottaja Tiësto, joka on yksi maailman tunnetuimmista EDM-musiikin pioneereista. Lisäksi festivaalille on kiinnitetty laaja kattaus kotimaan ajankohtaisimpia nimiä. Mukana ovat mm. Gettomasa, Sexmane, Isac Elliot, Gasellit, Cledos, Viivi, Mikael Gabriel, Jambo ja Ege Zulu.

 

Maailmankuulu Tiësto Suomeen seitsemän vuoden tauon jälkeen

Hollantilainen Grammy-palkittu DJ ja tuottaja Tiësto on jo 2000-luvun alusta alkaen kuulunut maailman tunnetuimpiin elektronisen tanssimusiikin kärkinimiin. Tiësto on vuosien varrella valloittanut stadionluokan keikkalavoja ympäri maailmaa aina vuoden 2004 Kreikan kesäolympialaisten avajaisista asti. Tïësto äänestettiin kaikkien aikojen DJ:ksi brittiläisen klubi- ja elektroniseen musiikkiin erikoistuneen julkaisu Mixmagin äänestyksessä vuonna 2011 sekä maailmanlaajuisesti arvostetun Rolling Stone- lehden äänestyksessä vuonna 2012. Kunnioitettavan uran rakentanut artisti on valikoitu useaan otteeseen yhdeksi maailman parhaista DJ:stä.

Kansainväliseksi DJ-ikoniksikin tituleeratulla Tiëstolla on yhteensä yli 8 miljardia striimiä eri alustoilla, yli 36 miljoonaa myytyä levyä, yli 30 miljoonaa seuraajaa sosiaalisessa mediassa sekä yli 160 miljoonaa TikTok-katselukertaa. Tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat mm. lähes miljardi striimiä Spotifyssa kerännyt “The Business”, Ava Maxin kanssa tehty yhteiskappale “The Motto” sekä Dzekon, Premen ja Post Malonen kanssa tehty “Jackie Chan”.

Suomessa Tiësto on keikkaillut viimeksi Helsingin Weekend Festivalilla vuonna 2016, joten ensi kesän esiintymistä on odotettu jo kauan. Aura Festin lisäksi hollantilais-DJ esiintyy ensi kesänä Suomessa myös Seinäjoen Solar Sound Festivalilla.

“Koko tuotantotiimimme on erittäin innoissaan kesän 2023 Aura Festista jo nyt. Onnistuimme ohjelmaneuvotteluissa erinomaisesti, ja nyt julkaistu Tiësto on taatusti yksi kiinnostavimmista elektronisen musiikin nimistä ensi kesän festivaaleilla”, iloitsee Aura Festin promoottori Tommi Mäki.

 

Kotimaan kuunnelluimpia artisteja, laaja juoma- ja ruokamaailma sekä monipuolista oheisohjelmaa

Ensi kesän Aura Festiin on kiinnitetty maailmantähti Tiëston lisäksi kovia kotimaisia nimiä. Lavalla nähdään mm. juuri viisi Emma-ehdokkuutta saanut rap-artisti Gettomasa, jonka megahitti “Shamppanjadieetillä” on striimannut jo lähes 11 miljoonaa kertaa Spotifyssa. Kymmenen vuotta räppärin uraa tehneen artistin viides albumi “Vastustamaton” on kerännyt runsaasti kehuja, ja albumin kappaleet ovatkin viikosta toiseen Suomen kuunnelluimpia.

Urbaanista musiikista päästään tapahtumassa nauttimaan myös Sexmanen tahdissa, joka on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi Suomen kuunnelluimmista artisteista. Mukana on myös poptähti Isac Elliot, jonka Sexmanen kanssa tehty hitti “Makso mitä makso” on kerännyt jo yli 4 miljoonaa striimiä Spotifyssa. Lisäksi Aura Festiin saapuvat Gasellit, Cledos, Viivi, Mikael Gabriel, Jambo sekä Ege Zulu.

 

Lisää julkaisuja tulossa keväällä 2023

Ensi vuoden elokuussa Turun Kupittaanpuisto täyttyy tuttuun tapaan huippuartistien lisäksi myös kattavalla valikoimalla oheisohjelmaa sekä monipuolisella juoma- ja ruokamaailmalla. Lisää artisteja sekä herkulliset juoma- ja ruokamyyntipisteet julkaistaan kevään 2023 aikana.

“Festivaali on myös ensi kesänä kokonaisuudessaan K18. Ikärajan avulla pyrimme palvelemaan mahdollisimman hyvin pääköhderyhmämme, eli nuoria aikuisia ikäluokassa 18 – 40v. Myös Kupittaan Paviljonki tulee jälleen olemaan osana festivaalin anniskelualuetta”, täydentää Tommi Mäki.

 

Lipunmyynti käynnistyy maanantaina 12.12.

Aura Festin lipunmyynti alkaa Lippupisteessä maanantaina 12.12. klo 9.00. Myynnissä on erittäin rajoitettu määrä erikoishintaisia kahden päivän lippuja. Myös viime kesänä loppuunmyytyjä VIP-lippuja on mukana kampanjassa.

“Odotamme festivaalin tulevan nopeasti loppuunmyydyksi, ja Kupittaanpuiston täyttyvän iloisista juhlijoista molempina festivaalipäivinä. Kävijätavoitteemme ensi kesälle on kaksi loppuunmyytyä festivaalipäivää eli yhteensä 16 000 kävijää kahden päivän aikana”, summaa Mäki.

 

Rajoitettu erä Early bird -kampanjalippuja:

Kaksi päivää: 119,90€ (norm. 139,90€)

Kaksi päivää VIP: 179,90€ (norm. 199,90€)

Kaksi päivää Deluxe VIP: 229,90€ (norm. 269,90€)

 

Lue myös nämä

Aura Fest yhteistyöhön NoHo Partnersin kanssa!

Kotimainen, lukuisia festivaaleja ja konsertteja järjestävä  Nordic Live Productions Oy on solminut yhteistyösopimuksen tapahtumien ravintolatoiminnasta suomalaisen ravintola-alan yhtiön NoHo Partnersin kanssa koskien useita tunnettuja kotimaisia festivaaleja.

Kiitos Aura Fest 2023 – nähdään taas kesällä 2024!

Turun Kupittaanpuistossa järjestettiin Aura Fest 11.-12.8.2023. Jo 13. kertaa juhlittu festivaali keräsi viikonlopun aikana Turkuun yhteensä 12 000 kävijää oheistapahtumineen. Aura Fest järjestetään jälleen 9.-10.8.2024.