INFO

Ohjeita ja vinkkejä Aura Festiin saapuville

Aura Festeille jokainen on tervetullut omana itsenään, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää. Tuhansien ihmisten joukossa hyvä festarihenki ja muiden kunnioittaminen on ensiarvoisen tärkeää. Meillä on nollatoleranssi väkivaltaa ja aggressiivista käytöstä kohtaan, jokaisen fyysista koskemattomuutta kunnioitetaan. Mikäli näet tai koet ikävää käytöstä, käänny kenen tahansa järjestyksenvalvojan tai festivaalityöntekijän puoleen.

Festivaalialue sijaitsee Turussa, Kupittaanpuistossa. Kulku festivaalialueelle tapahtuu Kupittaankadun ja Uudenmaankadun kulmauksesta kohti Pyhän Henrikin aukiota. Festivaalialueen yleisösisäänkäynnin osoite on Kupittaankatu 19.

Tapahtuma-alueen kartan löydät täältä.

Festivaalialueella ei ole pysäköintipaikkoja. Suositeltuja saapumistapoja ovat jalkaisin, polkupyörällä tai Turun joukkoliikenteen avulla.

HUOMIOI MYÖS ALUEEN LÄHIASUKKAAT! Käyttäydy asiallisesti ja vie roskat mennessäsi roskiin. Kadunvarret ja pusikot eivät ole käymälöitä, tapahtuma-alueella sekä sen läheisyydestä löytyy tilapäisiä vessoja.

Tapahtuman porttien aukioloajat:
Perjantaina 9.8. klo 15.00 – 02.00
Lauantaina 10.8. klo 14.00 – 02.00

Sisäänkäynnin läheisyydessä porttien ulkopuolella on maksullinen narikka, johon voit jättää tavarasi säilytykseen turvallisesti. Myös jokainen narikkakäynti on maksullinen. Narikkaan on mahdollista jättää niin takit, kuin isommatkin kantamukset esimerkiksi reput ja kassit säilytykseen.

Kaikki liput vaihdetaan festivaalirannekkeeseen/passiin. Ranneke mahdollistaa vapaan kulun ulos festivaalialueelta ja takaisin lipun oikeuttaman ajan. Ranneke on henkilökohtainen, eikä sitä voi luovuttaa toiselle henkilölle, edes toiselle festivaalipäivälle. Revitty ranneke ei kelpaa sisäänkäyntiin, portilla on ranneketarkastus.

Lippu vaihdetaan rannekkeeksi viimeistään tapahtumaan saavuttaessa festivaaliporteilla erillisessä lipunvaihtopisteessä.

Lipun voi myös vaihtaa ennakkoon Turussa, Ravintola Samppalinnassa (Itäinen Rantakatu 10):
KE 7.8. klo 15.00 – 20.00
TO 8.8. klo 15.00 – 20.00

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikenikäiset. Suositusikärajamme on kuitenkin K-13.

Alle 7-vuotiaat pääsevät Aura Festiin ilmaiseksi maksavan huoltajan seurassa.

ÄLÄ TUO NÄITÄ ESINEITÄ FESTIVAALIALUEELLE!
 • Pullot, tölkit ja kaikenlainen neste on kielletty! Tyhjät muoviset vesipullot sallittuja, alueelta löytyy vesipiste.
 • Alkoholi ja päihteet
 • Teräaseet, ja suurikokoiset kovat esineet
 • Lakkapullot (esim hiuslakkapullo)
 • Lemmikkejä – poikkeuksena merkityt opaskoirat sallitaan
 • Sateenvarjot
 • Selfiekepit
 • Retkituolit
 • Ammattimaisia valokuvaus- tai videointivälineitä. Pienikokoiset digikamerat ja kompaktit järjestelmäkamerat ilman SUURIA jalustoja ovat sallittuja.
  • Ammatti- ja pressikuvaajien tulee akkreditoitua tapahtumaan erillisen hakemuksen kautta.

Sisäänkäyntien yhteydessä on turvatarkastus, takavarikoituja tavaroita ei palauteta! Sisäänkäynnin yhteydessä on narikkapalvelu, johon voi jättää ylimääräiset tavarat turvallisesti säilytykseen.

Festivaalialueella on ensiapupiste ja osaava ensiapuhenkilökunta. Aura Fest tapahtumassa ensiavusta vasta Turun SPR.

Järjestyksenvalvojat tekevät porteilla kaikille turvatarkastuksen. Järjestyksenvalvoja tekee lopullisen päätöksen siitä, saako esinettä tuoda festivaalille. Noudata festivaalijärjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille! Järjetyksevalvonnan ja turvallisuuspalvelut Aura Festissä toteuttaa X-Sec.

 • Tupakointi on ehdottomasti kielletty lavan edustalla. Festarialueella on merkitty erikseen tupakointialueita, joilla tupakointi on sallittua. Kaikki alueella olevat tupakointirajoitukset koskevat myös sähkötupakkaa.
 • Yleisön käsien päällä ”surffaaminen”, eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty.
 • Myöskään kaverin olkapäille ei saa nousta!

Festivaalialue on puistomainen ja koostuu hiekkakentästä sekä nurmialueista. Pyrimme takaamaan kaikille, myös liikkumisrajoitteisille asiakkaillemme, mahdollisimman laadukkaan ja miellyttävän kokemuksen.

Avustaja ei tarvitse erillistä lippua eikä hän saa ranneketta, vaan hänen tulee kulkea avustettavan henkilön kanssa samaan aikaan festivaalialueella. Avustaja pääsee festivaalille samalla lipulla avustettavan henkilön kanssa. Valitettavasti VIP-lippujen ruokailu ei kuitenkaan kuulu avustajalle maksutta samalla lipulla.

Alueelta löytyy INVA-WC liikkumisrajoitteisille asiakkaille.

Lisätietoa täältä!

Alueella on runsaasti erilaisia myyntipisteitä. Nälkäisiä vierailijoita varten paikalla on lisäksi monipuolinen ruokamaailma, josta voi tankata energiaa. Festivaali-alueeltamme löytyy myös laaja, erikseen rajattu K18 anniskelualue.

Ruokamaailmassa mukana tänä vuonna:

Taste of Mexico Food Truck
Tarjolla täytettyjä tortilloja ja nachoja kasvis-, liha- ja kanatäytteillä. Food Truckista on myös mahdollista saada täysin vegaaniset tortillat ja nacholautaset!

Pimp My Fries Food Truck
Tarjolla erilaisia ”tuunattuja” ranusettejä vegaanisella Härkiksellä tai kanalla. Varianssia ja lisämakua luodaan erilaisilla vegaanisesta majoneesista tehtävillä dipeillä.

The Grill
Perinteistä festariruokaa: makkaraperunoita, kebabeja, kana-annoksia ja muikkuja talon kastikkeilla!

Tehokkain ja nopein maksuväline tapahtuma-alueella on käteinen! Festivaalialueella ei ole pankkiautomaattia tai rahannosto mahdollisuutta. Lähimmät automaatit löytyvät Kupittaan K-Citymarketilta ja Turun keskustasta. Maksuvälineiksi käy myös yleisimmät pankkikortit, kuten Visa sekä myös Visa Electron.
Löytötavaroita voi kysyä narikassa sijaitsevasta infopisteestä tapahtuman aikana. Arvokkaat löytötavarat toimitetaan Lounais-Suomen poliisilaitoksen löytötavarapisteeseen tapahtuman jälkeen.

Leirintä

Aura Fest on kaupunkifestivaali, joten valitettavasti tapahtumaamme ei kuulu omaa leirintäaluetta. Turun alueelta löytyy kuitenkin yleisiä leirintäalueita, jotka palvelevat loistavasti myös kauempaa tulevia.

Hotellit

Turusta löytyy runsaasti hotelleja, jotka palvelevat kauempaakin tulevia festarivieraita. Kauppatorilta tapahtuma-alueelle on alle kahden kilometrin matka joka taittuu mukavasti kävellen tai Turun joukkoliikennettä hyödyntäen.

Aura Fest ei lopu vaikka festivaalialue hiljeneekin yöksi! Molempina päivinä on vielä tiedossa mahtavat jatkobileet Turun yössä. Aura Festin viralliset jatkot juhlitaan molempina päivinä Yökerho Studiossa (Linnankatu 18).

Perjantaina 9.8.
Kymppilinja
DJ Sweedy
Salazar Pakyo

Lauantaina 10.8.
Kube
DJ Sweedy
Salazar Pakyo

Lisätietoa jatkoista löydät täältä!

 

Muistathan! VIP -lippuihin sisältyy ilmainen sisäänpääsy jatkoille!

 

Haku Aura Festin talkoolaiseksi on päättynyt. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä.
Mikäli sinulla on kysyttävää voit olla yhteydessä talkoolaiset@aurafest.fi

 • Ostathan lippusi vain valtuutetulta jälleenmyyjältä (lippu.fi) jotta vältyt huijauksilta! Aura Fest ei voi korvata väärennettyjä lippuja tai auttaa huijaustapauksissa, vaan ne ovat poliisiasioita.
 • Tapahtumanjärjestäjä ei vastaa kadonneista lipuista tai rannekkeista. Aura Festin lippuja ei saa arpoa eteenpäin, eikä festivaalin brändiä saa hyödyntää yrityksen markkinoinnissa, ellei asiasta sovita festivaalin järjestäjän kanssa erikseen.
 • Väärinkäytösten välttämiseksi valokuvaa lipusta ei koskaan kannata jakaa esimerkiksi somessa.
 • Ostettu pääsylippu on tapahtumaan kokonaisuutena, ei vain tiettyä artistia varten. Artistin peruuttaminen ei ole syy lippujen palautukselle.
 • Sääolosuhteet ei ole peruste lippujen palautukselle.